14 Mart 2013 Perşembe

EKMEK DOLMASI

                                               


                                                  EKMEK  DOLMASI

                       1 tane dolmalık ekmek
                       250  gram  kıyma
                       2 tane soğan
                       2  tane biber
                       sıvı yağ
                       tuz
                       karabiber
                       kırmızıbiber
                       1 tutam maydanoz
                                   

                                            ÜZERİ İÇİN


                     sarımsaklı  yoğurt
                     yağ
                     kırmızıbiber



  
 


 YAPILIŞI:  Dolmalık ekmek bir gün önceden  alınır  bekletilir.Bayatlayan ekmeğin üstünde kapak kesilir, ekmeğin içi oyulur.





Tencereye yağ konur küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra kıyma ,biber   ve  baharatlar  ilave edilip iyice kavrulur.Ekmek içide ilave edilir.



İç  malzemesi  ocaktan  alındıktan sonra maydanoz eklenir.Ekmeğin içine  kıyma doldurulur  kapağı kapatılır. Tencerenin   içine  çatalla yüksekti yapılır ekmek çatalların üzerine konur az miktarda su ilave edilir kısık ateşte pişirilir.   Ekmekle  su temas ettirilmez  buharında   pişirilir. Sarımsaklı  yoğurt ve   kırmızıbiber  dökülerek   servis  edilir.


                                                              AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder